.

  

Στο σταθμό μας εφαρμόζεται το πρόγραμμα προσχολικής αγωγής του υπουργείου παιδείας . Σ αυτό εντάσσουμε και τις τρεις ηλικίες των νηπίων μας. Κάθε τμήμα έχει τον εκπαιδευτικό του και το πρόγραμμα είναι ανάλογο με τις δυνατότητες κάθε ηλικίας. Σ αυτό περιλαμβάνονται οι πέντε τομείς οι οποίοι είναι:

  α.) Ψυχοκινητικός τομέας. μίμηση ζωών, ανθρώπων, αναπνευστικά παιχνίδια, μετατοπίσεις μέσα στο χώρο (βαδίσματα, τρεξίματα κ.α. ),παιχνίδια μυϊκής χαλάρωσης. παιχνίδια με μπάλες στεφάνια, ελεύθερες κατασκευές με τουβλάκια, αλυσίδες, δομικό υλικό, ασκήσεις δακτύλων, παλάμης και καρπών. Μαθαίνουμε να κάνουμε γραμμές, κύκλους, ρυθμική γυμναστική, απλούς χορούς, ομαδικές κατασκευές ομαδικά παιχνίδια.

 β.) Νοητικός τομέας. Γνωρίζουν τα χρώματα, τα σχήματα, τα μεγέθη το βάρος, οσμή, γεύση, κτλ. Γνωρίζουν την χρησιμότητα των αντικειμένων, τα ζώα, τα φυτά. Εκφράζονται προφορικά και καλλιεργούν την ελεύθερη έκφραση, επινοούν λύσεις σε καταστάσεις προβληματισμού.

γ.) Κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του νηπίου. Στο τομέα αυτόν τα νήπια έρχονται σε επαφή με τους άλλους, επικοινωνούν και εργάζονται αρμονικά.

 δ.) Αισθητική ανάπτυξη των νηπίων. Γνωρίζουν τη χρήση διαφόρων υλικών και εκφράζονται μέσα από τη ζωγραφική, το κολάζ, πλαστική, κατασκευές, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση παραμυθιού, μουσική, χορός. Τελικά πλησιάζουν την τέχνη μέσα από διάφορα έργα τέχνης.

 ε.) Καλλιέργεια δεξιοτήτων. Μέσα από το παιχνίδι τα νήπια μαθαίνουν έννοιες του χρόνου, του τόπου συγκρίνουν μεγέθη ταξινομούν και αντιστοιχίζουν αντικείμενα και στο τέλος φτάνουν στην έννοια των αριθμών από το ένα έως το δέκα. Μέσα από διάφορες διαδικασίες φτάνουμε στην προανάγνωση και στο τέλος στην ανάγνωση. Στους τομείς αυτούς η προσπάθειας μας αποδίδει άριστους καρπούς και τα νήπια μας καταφέρνουν να πηγαίνουν στο Δημοτικό σχολείο διαβάζοντας και λογαριάζοντας.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερώνεστε για τις τρέχουσες εκδηλώσεις μας συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα επικοινωνίας

e-mail: info@paidikos.gr